Victoria Voss utbildade sig till biolog vid Imperial College London, och tog därefter en magisterexamen som miljövetare vid Oxford Universitet. Som ung och ivrig fyllde hon varje möjliga tomrum mellan utbildningar med fältforskningstjänster. Alltifrån restaurering av korallrev i Florida Keys till regnskogsforskning på Borneo. Victoria är en av dem som varit med och tagit fram en tallriksmodell som både är hållbar för miljön och hälsosam för oss människor. Efter sina studier blev hon rekryterad som forskningskoordinator för stiftelsen EAT, grundad av Gunhild Stordalen, där hon medverkade till att bygga upp organisationen och dess forskningsagenda. Hennes tre år med EAT gav henne djup insikt i vikten av matfrågan för att knäcka våra miljö- och hälsoutmaningar. Victoria upptäckte att maten är den röda tråden som genomsyrar hela FN:s Agenda 2030 för en hållbar utveckling, men som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. I sitt arbete och föreläsningar lyfter hon hur maten är idag – genom våra dåliga kostvanor och ohållbara produktionsmönster. Den största enskilda drivfaktorn bakom livsstilssjukdomar som diabetes typ 2, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar, klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald, skogsskövling, ohållbar färskvattenanvändning, antibiotikaresistens, och övergödning. Hon tar också upp hur vi då skiftar över till livsmedelssystem som istället kan göra oss och planeten friska. Detta är hennes hjärtefråga som forskare, vilket hon dedikerar sin doktorsavhandling till. Victoria tror på kraften i att inte bara forska fram lösningar, utan att också kommunicera dessa brett. Tillsammans med professor Johan Rockström, krögare och kocken Malin Landqvist gav hon ut boken "Eat Good: Recept som Förändrar Världen" 2018, som inspirerar och vägleder till bättre matvanor. Hon är också medförfattaren till rapporten "Food in the Anthropocene: the EAT-Lancet Commission on Healthy Diets from Sustainable Food Systems" som fått stor internationell mediabevakning. En regelbunden medverkan som expert i tidningsintervjuer, matmagasin och TV. I egenskap av låtskrivare skriver hon även musik till artister som vill agera ambassadörer för miljöfrågor.