På Louise Bringselius föreläsningar får du tankeväckande anekdoter och berättelser blandat med konkreta tips för hur åhörarna kan bidra till en bättre organisationskultur – oavsett om det gäller chefer eller medarbetare. Hon är inte rädd för att involvera publiken genom att utmana med frågor. När åhörarna lämnar föreläsningen är målet att de ska känna sig inspirerade att både se det större sammanhanget och reflektera över sin egen och organisationens arbetssätt.
Tillit innebär att vi väljer samarbete framför tvång och auktoritetstro och inser att alla vinner om vi vågar ge varandra handlingsutrymme och tro på varandras förmågor. Men tilliten är ett ömsesidigt kontrakt och det betyder att den kommer med ett stort ansvar. Tillit går hand i hand med psykologisk trygghet och samskapad styrning.
Louise Bringselius har skrivit flera böcker om detta, exempelvis ”Tillitsprincipen – tolv vägval för kreativa och modiga organisationer” och ”Psykologisk trygghet – att välkomna den som utmanar” samt ”Politisk styrning – tillitsbaserad styrning i kommuner och regioner”. Hon har en bred profil med solid bas i både teori och praktik. År 2017-2019 arbetade Louise på regeringens uppdrag som forskningsledare i den statliga utredningen Tillitsdelegationen. Där utvecklade hon vägledande principer för framtidens styrning och ledarskap i offentlig sektor, så kallad tillitsbaserad styrning och ledning. Hon är docent i företagsekonomi (inriktning organisation och ledning) och forskar på Handelshögskolan i Stockholm. Hon har även haft flera ledande positioner i privat och offentlig sektor, är prisbelönt talare samt krönikör i Sydsvenska dagbladet och i Chefstidningen.