Gå till huvudinnehållet Gå till footer
Mårten Wessfeldt

Kerstin Carlbergh

Kerstin Carlbergh är en engagerande föreläsare som kombinerar personlig erfarenhet av OCD med expertis inom organisationspsykologi och gruppdynamik.

Toppbetyg!

4.60 av 5

Se recension

Skicka en förfrågan utan förpliktelse på Kerstin Carlbergh

5 av 5

Kerstin bjuder på sig själv i en föreläsning som är både blottande, ärlig och humoristisk. Hennes föreläsning uppskattades framförallt för att hon delar med sig av konkreta exempel och talar öppet om vad som hjälpt och stjälpt henne på vägen. Vi är väldigt glada över att ha fått ta del av hennes historia under vår föreläsningskväll om psykisk ohälsa och ser att det har bidragit till större förståelse bland studenterna för hur olika psykiska sjukdomar kan te sig och hur viktigt bemötandet från vården är.

Maria Areskoug, vice ordförande prekliniska studier

Medicinska utbildningsrådet vid Lunds Universitet

Läs alla recensioner

Därför ska du boka Kerstin Carlbergh

  • Kerstin delar sina personliga erfarenheter och djupgående kunskap för att öka medvetenheten och förståelsen för dessa viktiga ämnen.
  • Genom att adressera skam och dess påverkan på arbetsplatsen hjälper Kerstin er att skapa en mer harmonisk och produktiv arbetsmiljö.
  • Kerstins föreläsningar är fyllda med humor, värme och konkreta råd som är lätta att implementera i vardagen.
Vill ni förbättra arbetsmiljön och öka förståelsen för psykisk ohälsa på er arbetsplats? Kerstin Carlbergh erbjuder föreläsningar som inte bara inspirerar, utan också ger praktiska verktyg för att skapa en mer harmonisk och produktiv arbetsmiljö. Med utgångspunkt i sina egna erfarenheter av att leva med tvångssyndrom/OCD, delar Kerstin med sig av djupgående kunskap och insikter kring skam och dess påverkan på individ och grupp.
Läs hela profilen: Kerstin Carlbergh

Skicka en förfrågan utan förpliktelse på Kerstin Carlbergh

Föreläsningar

Kerstin Carlbergh föreläsning: Ord och inga visor

Denna föreläsning riktar sig till personal samt studenter inom hälso- och sjukvårdsområdet och lämpar sig för samtliga yrkeskategorier som kommer i kontakt med psykisk ohälsa.
  • Förutom en fördjupad förståelse för hur tvångssyndrom yttrar sig är föreläsningen inriktad på att ge en ökad insikt i hur skam påverkar drabbade vid kontakt med sjukvården.
  • Med hjälp av dråpliga händelser, journalanteckningar och erfarenhet av resan från primärvård till specialistvård tittar vi på hur de små sakerna i bemötandet gör den stora skillnaden.
  • Föreläsningen är ca 45 minuter lång och efteråt finns möjlighet till gemensam reflektion.
  • Materialet kan även användas i forum med personer som själva lever med tvångssyndrom och kombineras då med innehåll från föreläsningen ”Hellre fly än illa fäkta”.
Gör en förfrågan: Kerstin Carlbergh Ord och inga visor

Kerstin Carlbergh föreläsning: Hellre fly än illa fäkta

"Hellre fly än illa fäkta" är en föreläsning skapad för anhöriga till personer som lider av psykisk ohälsa. Utifrån mina egna erfarenheter vill jag öka förståelsen för de reaktioner och beteenden anhöriga möts av. Att vara närstående är ofta en svår roll att balansera och mitt mål med föreläsningen är också att inge hopp och inte minst uppmuntra till att inte glömma bort sig själv.
  • Föreläsningen bygger på lika delar allvar och humor och lyssnaren ges en mycket ärlig bild av hur det är att leva med psykisk ohälsa.
  • Föreläsningen är ca 45 minuter lång och efteråt finns möjlighet till gemensam reflektion.
  • Materialet kan även användas i forum med personer som själva lever med tvångssyndrom och kombineras då med innehåll från föreläsningen ”Ord och inga visor”.
Gör en förfrågan: Kerstin Carlbergh Hellre fly än illa fäkta

Kerstin Carlbergh föreläsning: Skam den som ger sig

Detta är min inspirationsföreläsning med fokus på arbetslivet byggd utifrån viljan att minska utrymmet för skam i vår vardag. Syftet är att skapa en medvetenhet kring hur vi i vårt sätt att prata (eller inte prata) med varandra riskerar att upprätthålla en osund arbetssituation. Med utgångspunkt i konsekvenserna av min egen rädsla att prata om psykisk ohälsa, vill jag få den som lyssnar att våga utmana de skamkänslor som så ofta försvårar livet och vardagen för oss. Föreläsningen är ämnad att bygga mod hos publiken och inspirerar till självreflektion, samtal och lyhördhet kollegor emellan. Personliga erfarenheter möter här forskning kring gruppdynamik och organisationer för att beskriva logiken i våra rädslor och ibland skadliga beteenden.
  • Vill ni tillsammans med era medarbetare skapa en bättre arbetsmiljö? En miljö där det finns en trygghet i att vi kan kombinera omtanke om varandra med de krav arbetslivet ställer på oss.
  • Vill ni inom ert företag eller organisation hjälpa medarbetarna se på sig själva och sin omgivning med en ökad förståelse och empati?
  • Eller önskar ni öppna upp för samtal i vardagen där ni kan hjälpas åt att utmana normer kring hur vi förväntas vara?
Föreläsningen är ca 45 minuter lång och kan med fördel kombineras med en workshop. Efteråt finns utrymme för gemensam reflektion.
Gör en förfrågan: Kerstin Carlbergh Skam den som ger sig

Kerstin Carlbergh föreläsning: Skam den som ger sig - och nu då?

I denna föreläsning tar vi vid där "Skam den som ger sig" slutar. Med en ökad förståelse för vad skam faktiskt är och verktyg för att minska den hos varandra i ryggsäcken, går vi vidare utifrån ett annat perspektiv.
  • När vi uppnått ett mer öppet samtalsklimat på arbetsplatsen och därigenom en ökad trygghet - hur förvaltar vi då andras förtroende för oss? Hur ska vi ta emot människors berättelser? Hur hittar vi balans i vår önskan att hjälpa? Och vad håller vår hjärna på med egentligen när vi menar så väl men det blir så fel?
  • Föreläsningen är ca 45 minuter lång och efteråt finns tid för gemensam reflektion.
Gör en förfrågan: Kerstin Carlbergh Skam den som ger sig - och nu då?

Kundrecensioner

5 av 5

Kerstin bjuder på sig själv i en föreläsning som är både blottande, ärlig och humoristisk. Hennes föreläsning uppskattades framförallt för att hon delar med sig av konkreta exempel och talar öppet om vad som hjälpt och stjälpt henne på vägen. Vi är väldigt glada över att ha fått ta del av hennes historia under vår föreläsningskväll om psykisk ohälsa och ser att det har bidragit till större förståelse bland studenterna för hur olika psykiska sjukdomar kan te sig och hur viktigt bemötandet från vården är.

Medicinska utbildningsrådet vid Lunds Universitet

Kerstin Carlbergh

5 av 5

Vår ingång till föreläsningen "Skam den som ger sig" var att öppna upp samtalet kring mental ohälsa, och ta ett steg mot att minska det tabu eller den skam som bidrar till att det vanligaste svaret på frågan "Hur är läget?" kort och gott är "Bra". Ett steg mot att våga vara mer öppen med vilka vi är även på jobbet och känna sig mer bekväm med att svara att det faktiskt inte är bra idag eller att man behöver hjälp. Som ni kan läsa er till var förväntningarna redan höga men Kerstin överträffade dem allihop och gjorde verkligen ett ofta känsligt och svårt ämne lättsamt, inspirerande och så konkret. Jag kan verkligen varmt rekommendera er att också bjuda in henne till era arbetsplatser!

Nim Distribution

Kerstin Carlbergh

4 av 5

Kerstins föreläsning öppnar upp för samtal om sårbarheter och det faktum att vi alla upplever mer eller mindre motgångar och bekymmer, på jobbet och privat, som påverkar relationerna till kollegorna och prestationer i arbetslivet. Hon väcker frågor och tankar kring hur vi på arbetet kommunicerar om hur vi mår och har det på ett sätt som gör att vi kan bygga relationerna starkare och lära känna varandra bättre. Vi uppskattade föreläsningen mycket och upplevde den som inspirerande och tankeväckande. Stort tack från oss!

Arbetsmiljöombuden, Sahlgrenska akademin

Kerstin Carlbergh

4 av 5

Otroligt bra föreläsare med roliga anekdoter som sätter detta i kontext för människor som inte själva är i sitsen.

Medicinska utbildningsrådets föreläsningskväll om mental ohälsa

Kerstin Carlbergh

5 av 5

Framförallt upplevde jag att Kerstins ödmjuka, tydliga och humoristiska sätt att ta sig an ett svårt ämne blev stärkande och uppmuntrande för många som lyssnade. Det var också den återkopplingen vi fick från flera av åhörarna efteråt. Det är ovanligt i min erfarenhet att möta någon som har en sådan öppenhet kring en svår personlig erfarenhet och kan koppla den till en allmänmänskligt relevant och konstruktiv reflektion. En ovanlig föreläsning som på ett starkt berörande sätt mötte problem och utmaningar som nog är vanligare än vi tror. Fler borde få höra Kerstin Carlbergh!

Hyllie Park folkhögskola - Malmö

Kerstin Carlbergh

Betygsatt 4.60/5 baserat på 5 Kundrecensioner
Mårten Wessfeldt

Kerstin Carlbergh

Minska skam, förbättra gruppdynamik med humor & praktiska verktyg!
Kerstin Carlbergh är en föreläsare som kombinerar sina personliga erfarenheter av att leva med tvångssyndrom/OCD med djupgående kunskaper inom organisationspsykologi och gruppdynamik. Hennes föreläsningar är utformade för att öka kunskapen om psykisk sjukdom och minska skamkänslor på arbetsplatser. Genom att använda humor och värme skapar Kerstin en engagerande och lärorik atmosfär som lämnar en bestående inverkan på åhörarna. Kerstins föreläsningar är inte bara inspirerande utan också praktiskt inriktade. Hon erbjuder konkreta verktyg och strategier som kan användas omedelbart för att förbättra arbetsmiljön och gruppdynamiken. Med en bakgrund inom organisationspsykologi och lång erfarenhet av verksamhetsutveckling inom statlig myndighet, förstår Kerstin vikten av att kombinera inspiration med handfasta råd. Förutom föreläsningar för en bättre arbetsmiljö, erbjuder Kerstin också innehåll riktat till vården och anhöriga till personer som lever med psykisk ohälsa. Då med fokus på att skapa förutsättningar för en bättre förståelse för- och hantering av de beteenden och reaktioner omgivningen möter. Genom att boka Kerstin Carlbergh som föreläsare får ni en unik möjlighet att öka medvetenheten om psykisk ohälsa och skapa en arbetsplats där alla känner sig trygga och respekterade. Låt Kerstin hjälpa er att utmana skamkänslor och bygga en mer öppen och empatisk arbetskultur.

Blogginlägg av Kerstin Carlbergh

Skam den som ger sig!

Jag är en beteendevetare som tillbringar större delen av varje arbetsdag med att stötta andra i att skapa struktur och ordning. Och det vågar jag säga att jag är bra på. Att skapa struktur och ordning i den egna tillvaron är dock inte lika lätt, och för mig har den kantats av fullständigt kaos i lån

Tvångstankar

Kerstin Carlbergh video

Vill ni förbättra arbetsmiljön och öka förståelsen för psykisk ohälsa på er arbetsplats? Boka en föreläsning med Kerstin Carlbergh. Med utgångspunkt i sina egna erfarenheter av att leva med tvångssyndrom/OCD, kombinerar Kerstin djupgående kunskap med humor och värme. Hennes föreläsningar ger inte bara en ökad medvetenhet om psykisk ohälsa, utan erbjuder också konkreta verktyg för att minska skamkänslor och förbättra gruppdynamiken. Genom att adressera skamens påverkan på arbetsplatsen hjälper Kerstin er att skapa en mer harmonisk och produktiv arbetsmiljö där alla kan känna sig trygga och respekterade.

Skicka en förfrågan utan förpliktelse på Kerstin Carlbergh

Behöver du hjälp?

Telefon: 031 38 37 000

E-Mail: kontakt@athenas.se