Gå till huvudinnehållet Gå till footer

Normer

Normer påverkar våra beteenden, attityder och hur vi ser på världen – ofta utan att vi är medvetna om det. Genom att förstå och ifrågasätta dessa osynliga strukturer kan vi arbeta för att skapa mer inkluderande och rättvisa miljöer, både på arbetsplatser och i samhället. Föreläsningar om normer ger insikter i hur normer formas, deras påverkan på oss, och hur vi kan förändra dem för att främja inkludering och öppenhet. Här nedan hittar du föreläsare som kan hjälpa er att utmana normer och skapa en mer medveten och inkluderande arbetskultur.

Fråga om pris och datum

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Föreläsare om normer

  • Maxida Märak

    Maxida Märak är musikartist och aktivist som inte räds att ta strid mot olika typer av orättvisor i samhället. Hon talar bland annat om sitt samiska ursprung och de svårigheter det ibland för med sig.
  • Mia Skott

    Mia Skott

    Mia Skott är historikern, föreläsaren och moderatorn som dykt djupt ned i arkiven för att lära sig mer om kvinnors yrkesliv genom historien. Vem var den historiska yrkeskvinnan?
  • Sissela Kyle

    Sissela Kyle är en älskad skådespelare, men också dotter till Nordens första professor i kvinnohistoria. I sina föreläsning tar hon oss med på en feministisk resa, både i dåtid och nutid.
  • Johanna Goa

    Johanna Goas unika insikter som beteendevetare och npf-förälder ger ovärderliga, praktiska föreläsningar för alla som möter ADHD och autism i vardagen.
  • Charlie Michaelsen_Föreläsare_Athenas

    Charlie Michaelsen

    Charlie Michaelsen delar med sig av sin resa som förälder till NPF-barn, erbjuder hopp och praktiska lösningar för skolor och familjer.
  • Lisa Börjegren

    Lisa Börjegren Ceesay

    Föreläsare, tv- och radioprofil och feministisk aktivist. Lär dig om funkofobi med Lisa!
  • Aaron Kroon

    Aaron Kroon föreläser och debatterar om hur en inkluderande arbetsmiljö skapar mångfald, affärsnytta, innovationskraft och stärker dig som ledare. Aaron använder personliga erfarenheter som exempel.
  • Hanna Wallensteen

    Hanna Wallensteen är legitimerad psykolog och föreläsare. Hon talar bland annat om normer, rasism, minoritetsstress och hur man kan arbeta mot en mer jämställd och inkluderande arbetsplats.
  • Emil Hägg

    Emil Hägg är utbildad socialpedagog som arbetat inom integration, skola och förändringsarbeten. Han föreläser om psykisk ohälsa, framför allt bland män, och machokultur.
  • Henrik Wahlström

    Henrik Wahlström är regissör, sociala medier-profil och ambassadör för organisationen Mind som jobbar med att främja psykiskt välbefinnande. Han föreläser om psykisk ohälsa och bipolär sjukdom.
  • Kajsa Bergqvist

    Förbundskapten för svenska friidrottslandslaget, fd höjdhoppare och uppskattad föredragshållare i ämnen som mål, träning, motivation, prestation och HBTQ frågor.
  • Barakat Ghebrehawariat

    Navigera genom kommunikationens utmaningar med Barakat, expert på mångfald, inkludering & normkritisk kommunikation.
  • Peter Rung

    Öka medarbetarnas civilkurage med Peter Rung, grundare av Huskurage, Sveriges enda polisgodkända våldspreventiva verktyg.
  • Fredrik Zimmerman

    Fredrik Zimmerman arbetar som lektor vid Högskolan i Borås på förskole- och grundlärarutbildningen. Han är för allmänheten mest känd för sina studier i betygsklyftan mellan flickor och pojkar.
  • Karin Ehrnberger_Athenas_Föreläsare

    Karin Ehrnberger

    Karin Ehrnberger är industridesigner och forskare. Hennes avhandling ifrågasätter och synliggör problem som design skapar, men design kan också användas som ett verktyg i olika förändringsprocesser.
  • Ann-Christine Ruuth

    Prästen som "kom ut" som transperson föreläser om hur vi blir ett mer inkluderande samhälle och vad transperson innebär.
  • Kalle Norwald

    Kalle Norwald är utbildad socionom, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad sexolog. Han föreläser, utbildar och håller workshops om bland annat sexologi, HBTQ, normer och människors sexualitet.
  • Freddie "Fab Freddie" Svensson

    Fab Freddie Svensson

    Programledaren och sociala medier-experten föreläser om att hitta sin inre styrka och möta motgångar och hat med hjälp av lite glitter.
  • Ken Akter_Athenas_Föreläsning (1)

    Ken Akter

    Vem är bättre lämpad att ta ton i jämställdhetsdebatten än denna strålande, charmiga man som bara älskar kvinnor, dessa blomstrande, ömtåliga varelser? Ken Akter, såklart! Eller?
  • Frida Garell

    Frida Garell

    Frida Garell är utbildad barnmorska med många års erfarenhet från ungdomsmottagning. Hon föreläser om hur vuxna kan samtala om viktiga ämnen med ungdomar samt öka förståelsen om tonårstiden.
  • Lisa Andersson Tengnér

    Specialité att utbilda pedagogiskt och lättillgängligt om hur bemötanden funkar, inkludering skapas och psykologisk trygghet kan göras. Från ohövlighet till tillit. Från juridik till praktik.
  • Sanna Lundell

    Sanna Lundell

    Sanna har en bred arbetslivserfarenhet som bland annat journalist, föreläsare och programledare i radio och tv.
  • Anna Blixt

    Anna Blixt är expert på inkludering och social arbetsmiljö. Hon hjälper organisationer skapa mer inkluderande arbetsplatser.
  • Lukas Svärd föreläsning

    Lukas Svärd

    Lukas Svärd håller i gripande och motiverande föreläsningar om uppväxten i fel kön och kampen mot att nå lyckan i livet

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Därför ska du boka en föreläsning om normer

Normer är osynliga regler som styr hur vi förväntas bete oss i olika situationer, och de påverkar vårt sätt att tänka, agera och relatera till andra. Ofta är vi omedvetna om de normer som finns i samhället och hur de påverkar både individer och grupper. Normer kan handla om allt från kön och sexualitet till klädstil, kroppsspråk och sociala förväntningar. Att förstå hur normer fungerar och att ifrågasätta dem är avgörande för att skapa en mer inkluderande och rättvis värld, där alla har möjlighet att delta på lika villkor.

Föreläsningar om normer ger värdefulla insikter i hur dessa strukturer formas och upprätthålls, samt hur de påverkar oss på individ- och samhällsnivå. Genom att synliggöra och ifrågasätta normer kan vi arbeta för att skapa förändring och öppna upp för nya sätt att tänka och agera. Föreläsare inom detta ämne kan hjälpa företag och organisationer att identifiera vilka normer som påverkar arbetsmiljön och ge verktyg för att skapa mer inkluderande och kreativa arbetsplatser där alla känner sig välkomna och respekterade.

Ett centralt fokus i arbetet med normer är att främja mångfald och inkludering. Genom att utmana förlegade normer som begränsar individer utifrån kön, etnicitet, sexualitet eller andra faktorer, kan organisationer skapa en mer öppen och rättvis miljö. Föreläsningar om normkritik hjälper företag att identifiera de osynliga regler som kan bidra till exkludering och diskriminering, och visar hur man aktivt kan arbeta för att förändra dessa strukturer. Detta skapar inte bara bättre arbetsmiljöer utan leder också till ökad kreativitet och innovation.

Normer påverkar även vårt dagliga liv och de relationer vi har med andra. Genom att öka medvetenheten om hur normer styr våra val och handlingar kan vi frigöra oss från begränsande förväntningar och leva mer autentiskt. Föreläsningar om normer kan hjälpa individer att reflektera över sina egna värderingar och beteenden, och inspirera till att utmana de normer som begränsar personlig utveckling och självuttryck.

Att boka en föreläsare om normer är ett kraftfullt sätt att skapa förändring och främja inkludering, både i arbetslivet och i samhället i stort. Här nedan hittar du föreläsare som är experter på att belysa normers påverkan och som kan hjälpa din organisation eller grupp att förstå och förändra förlegade strukturer.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Behöver du hjälp?

Telefon: 031 38 37 000

E-Mail: kontakt@athenas.se