Gå till huvudinnehållet Gå till footer

Jämlikhet

Jämlikhet innebär att alla människor, oavsett kön, etnicitet eller bakgrund, ska ha samma rättigheter och möjligheter. Föreläsare inom jämlikhet ger insikter i hur vi kan skapa ett mer rättvist samhälle och arbetsplats, där alla behandlas lika och inkluderas. Genom att boka en talare inom jämlikhet kan företag och organisationer lära sig hur de kan främja rättvisa, mångfald och inkludering i sina verksamheter. Här ser du vårt utbud av föreläsare inom jämlikhet.

Fråga om pris och datum

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Föreläsare om jämlikhet

  • Charlotta Rydholm

    Charlotta Rydholm föreläser och modererar med humor och skärpa. Hon erbjuder verktyg för att skapa inkluderande, respektfulla och hållbara arbetsmiljöer.
  • Mia Skott

    Mia Skott

    Mia Skott är historikern, föreläsaren och moderatorn som dykt djupt ned i arkiven för att lära sig mer om kvinnors yrkesliv genom historien. Vem var den historiska yrkeskvinnan?
  • Jina Zachrisson_Athenas_Föreläsare

    Jina Zachrisson

    Få insikter direkt från en av Sveriges ledande kvinnor i finanssektorn. Jina Zachrisson är föreläsaren & författaren som konkretiserar jämställdhetsdebatten.
  • Linnéa Claeson

    Linnéa Claeson är opinionsbildaren som engagerat samhället i frågor om civilkurage, jämlikhet och mänskliga rättigheter.
  • Lisa Börjegren

    Lisa Börjegren Ceesay

    Föreläsare, tv- och radioprofil och feministisk aktivist. Lär dig om funkofobi med Lisa!
  • Ewa-Gun Westford

    Ewa-Gun Westford blev färdigutbildad polis 1974 och har arbetat som presstalesperson för polisen. Hon föreläser om medias bevakning av polisarbetet, och hur rollen som kvinnlig polis förändrats.
  • Ann-Christine Ruuth

    Prästen som "kom ut" som transperson föreläser om hur vi blir ett mer inkluderande samhälle och vad transperson innebär.
  • Johanna Wester_Athenas_Föreläsare

    Johanna Wester

    Johanna Wester är föreläsaren som i över ett decennium talat om kvinnors rättigheter och om jämställdhet.
  • Processed with VSCO with c6 preset

    Diba Rezaie

    Diba Rezaies arbete för att inspirera unga kvinnor inom eller till teknikbranschen gav henne en nominering till Microsofts prestigefyllda titel "Årets tech-tjej 2020".
  • Sissela Kyle

    Sissela Kyle är en älskad skådespelare, men också dotter till Nordens första professor i kvinnohistoria. I sina föreläsning tar hon oss med på en feministisk resa, både i dåtid och nutid.
  • Katrine Marçal

    Katrine Marçal

    Katrine Marçal är författare och ekonomijournalist på Dagens Nyheter. Hennes föreläsningar handlar ofta om sambandet mellan kvinnor och innovation - och vad som händer när kvinnorna glöms bort.
  • Evelyn Mok

    Evelyn Mok

    Evelyn Mok är komiker, skådespelare och numera även konferencier och moderator. Hennes standup-framträdanden och tv-program har hyllats både i Sverige och utomlands.
  • Christer Mattsson

    Christer Mattsson är forskaren och läraren som brinner för aktuella ämnen som radikalisering och våldsbejakande extremism bland unga. Han är även grundare av det välkända Toleransprojektet.
  • Hanna Gerdes

    Hanna Gerdes

    Hanna Gerdes är människorätts- och folkrättsjuristen som dessutom skriver böcker och föreläser om bland annat mångfald, diskriminering, demokrati, religionsfrihet, digitalisering och #metoo-rörelsen.
  • Gina Dirawi

    Gina Dirawi slog igenom för den breda massan som programledare för Melodifestivalen. Boka en proffsig konferencier!
  • Ken Akter_Athenas_Föreläsning (1)

    Ken Akter

    Vem är bättre lämpad att ta ton i jämställdhetsdebatten än denna strålande, charmiga man som bara älskar kvinnor, dessa blomstrande, ömtåliga varelser? Ken Akter, såklart! Eller?
  • Amanda Netscher_Athenas_Föreläsning

    Amanda Netscher

    Amanda Netscher, expert inom SRHR och jämlikhet, berikar både skolor och företag med insikter om kunskap, jämställdhet och hälsa.
  • Lisa Andersson Tengnér

    Specialité att utbilda pedagogiskt och lättillgängligt om hur bemötanden funkar, inkludering skapas och psykologisk trygghet kan göras. Från ohövlighet till tillit. Från juridik till praktik.
  • Hanna Wallensteen

    Hanna Wallensteen är legitimerad psykolog och föreläsare. Hon talar bland annat om normer, rasism, minoritetsstress och hur man kan arbeta mot en mer jämställd och inkluderande arbetsplats.
  • Viktoria Saxby

    Viktoria Saxby

    Viktoria Saxby har jobbat med inkluderingsarbete i över 25 år. Bland de organisationer hon arbetat med hittas bland annat Polismyndigheten, Försvarsmakten och flera börsnoterade storföretag.
  • Carin Götblad

    Carin Götblad är jurist, fd. länspolismästare och sedan 1 oktober 2021 polismästare vid Nationella Operativa Avdelningen. Hon föreläser om effektivt utvecklingsarbete och ledarskap.
  • Colin Moon

    Colin Moon är kommunikationsproffs, föreläsare, moderator och konferencier.
  • Jesper Odelberg föreläsning

    Jesper Odelberg

    Komiker, artist och debattör med föreläsningar om de fördomar han mött som rullstolsburen och sin unika livsresa.
  • Pär Johansson

    Låt ditt team inspireras av Pär Johansson, initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern. En unik föreläsning om fördomar, passion och framgång.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Därför ska du boka en föreläsning om jämlikhet

Jämlikhet handlar om att säkerställa att alla individer, oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning eller socioekonomisk bakgrund, får samma möjligheter och rättigheter. Det är en grundläggande princip för att skapa ett samhälle där alla kan bidra och utvecklas på lika villkor. Föreläsare inom jämlikhet erbjuder djupa insikter i hur vi kan skapa mer rättvisa samhällen och arbetsplatser, där mångfald ses som en styrka och alla ges möjlighet att delta fullt ut.

En föreläsare inom jämlikhet kan hjälpa företag och organisationer att förstå hur strukturella ojämlikheter påverkar människor i deras vardag och på arbetsplatsen. Det handlar om att belysa både de synliga och osynliga barriärer som vissa individer möter, och hur dessa hinder kan överkommas genom medvetet arbete med jämställdhet och inkludering. Genom att identifiera och förstå de faktorer som bidrar till ojämlikhet kan företag skapa en mer rättvis och inkluderande arbetsmiljö.

En viktig del av arbetet för jämlikhet är att främja mångfald. Mångfald på arbetsplatsen innebär inte bara att ha en blandning av olika människor, utan också att skapa en kultur där alla känner sig hörda, respekterade och värderade. Föreläsare inom jämlikhet kan ge praktiska råd om hur organisationer kan skapa inkluderande miljöer där alla medarbetare har möjlighet att växa och utvecklas. Det handlar om att säkerställa att ledarskap, rekrytering och karriärutveckling är rättvisa och öppna för alla.

Föreläsare inom jämlikhet belyser även hur företag och organisationer kan dra nytta av en mer jämlik och mångfaldig arbetsplats. Forskning visar att företag som aktivt arbetar med jämlikhet och inkludering ofta uppnår bättre resultat, tack vare ökad kreativitet, innovation och bättre problemlösning. Genom att boka en föreläsare inom jämlikhet kan företag få de verktyg de behöver för att både skapa en rättvis arbetsmiljö och förbättra sina affärsresultat.

Jämlikhet handlar också om att ta ansvar i samhället. Föreläsare kan lyfta fram hur organisationer kan ta en aktiv roll i att driva på förändringar genom socialt ansvarstagande och genom att främja jämlikhet i samverkan med andra aktörer. Detta bidrar till ett bättre samhälle, där alla individer ges möjligheter att nå sin fulla potential.

Att boka en föreläsare inom jämlikhet ger företag och organisationer möjlighet att skapa en arbetsplats där rättvisa, mångfald och inkludering står i centrum. Föreläsningarna ger praktiska råd och insikter som hjälper organisationer att ta steg mot en mer jämlik och rättvis framtid.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Behöver du hjälp?

Telefon: 031 38 37 000

E-Mail: kontakt@athenas.se