Gå till huvudinnehållet Gå till footer

Genusvetenskap

Genusvetenskap utforskar hur kön, normer och makt påverkar samhället och våra liv. Genom att boka en föreläsare inom genusvetenskap kan ni få insikter i hur jämställdhet och mångfald kan stärka arbetsplatsen och förbättra samarbetsklimatet. Våra talare ger både teoretisk och praktisk kunskap om hur genusfrågor kan adresseras och integreras i arbetsmiljön för en mer inkluderande kultur. Här nedan ser ni vårt utbud av talare inom genusvetenskap.

Fråga om pris och datum

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Föreläsare om genusvetenskap

  • Mårten Granlund, föreläsare, machokultur, inspiratör, debattör, aktivist, Under kevlaret

    Mårten Granlund

    Mårten Granlund, prisbelönad social entreprenör certifierad coach och utbildare inom ledarskap, ger insikter för att öka förståelsen och minska missförstånd mellan män och kvinnor.
  • Parisa Amiri föreläsning

    Parisa Amiri

    Programledare, journalist och kulturexpert med spännande föreläsningar om populärkultur och den digitala eran.
  • Lisa Andersson Tengnér

    Specialité att utbilda pedagogiskt och lättillgängligt om hur bemötanden funkar, inkludering skapas och psykologisk trygghet kan göras. Från ohövlighet till tillit. Från juridik till praktik.
  • Caroline Hema Olsson_Athenas_Föreläsare

    Caroline Hema Olsson

    Caroline Hema Olsson föreläser primärt om sex och samlevnad med fokus på HBTQI+, jämställdhet och könsnormer. Hon är skolkurator och socionom med inriktning på sexologi.
  • Anna-Karin Wyndhamn

    Anna-Karin Wyndhamn

    Anna-Karin Wyndhamn är pedagog, forskare, programledare, debattör och medförfattare till boken Genusdoktrinen. Hon föreläser om bland annat jämställdhet, mångfald och uppfostran inom skolan.
  • Johanna Koljonen föreläsning

    Johanna Koljonen

    Kulturjournalisten Johanna Koljonen vidgar dina vyer i samhällsfrågor som rör jämställdhet, klimat och sexualitet.
  • Nina Rung

    Nina Rung är kriminolog, genusvetare, debattör och en av initiativtagarna till Huskurage.
  • Nina Buchaus föreläsning

    Nina Buchaus

    Retorikkonsult med lärorika föreläsningar som ökar din förståelse för och förbättrar dina kommunikativa förmågor.
  • Lina Thomsgård föreläsning

    Lina Thomsgård

    Lina Thomsgård är en av våra starkaste röster och opinionsbildare inom frågor som berör jämställdhet och social rättvisa.
  • Annika Dopping föreläsning

    Annika Dopping

    Kommunikationsstrateg som med ett öga för mänskligt beteende lyfter individer, grupper och företag till nästa nivå.
  • Elaine Eksvärd

    Elaine Eksvärd är retorikexpert som erbjuder praktiska verktyg och insikter för att förbättra din kommunikation och ditt ledarskap, så att du kan framföra ditt budskap med klarhet och övertygelse.
  • Charlotte Signahl

    Charlotte Signahl är en erfaren och dynamisk föreläsare som kombinerar forskning, humor och konkreta verktyg för att skapa engagemang och långsiktig förändring i arbetslivet.
  • Felicia Margineanu föreläsning

    Felicia Margineanu

    En av Sveriges främsta opinionsbildare och sociala entreprenörer med expertis inom sociala medier och socialt ansvar.
  • Ami Hallberg Pauli

    Ami Hallberg Pauli

    Ami Hallberg Pauli är en energisk föreläsare med bakgrund som skådespelare och ståuppkomiker. Hon hjälper och coachar företag och organisationer att förbättra sin kommunikation och bli mer kreativa.
  • Karin Adelsköld

    Karin Adelsköld är komiker, journalist och utbildad stresspedagog som vet hur viktigt det är att hitta balansen i vardagen.
  • Alexandra Pascalidou

    Journalist, programledare, författare och människorättsaktivist som föreläser om viktiga och aktuella samhällsfrågor.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Därför ska du boka en föreläsning om genusvetenskap

Genusvetenskap är ett forskningsfält som belyser hur kön, identitet och sociala normer påverkar individer och strukturer inom samhället och arbetslivet. Genom att analysera maktförhållanden och föreställningar om kön bidrar genusvetenskapen till att förstå och förändra orättvisa strukturer som begränsar människors möjligheter. För företag och organisationer som vill främja jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen är insikter från genusvetenskap ovärderliga, då de ger verktyg för att skapa inkluderande arbetsmiljöer där alla känner sig delaktiga och sedda.

Att boka en föreläsare inom genusvetenskap ger er organisation en djupare förståelse för de normer som påverkar våra beteenden, värderingar och förväntningar, både inom och utanför arbetsplatsen. Föreläsarna är kunniga i de senaste forskningsrönen och kan ge er konkreta strategier för att stärka jämställdhet och inkludering, vilket inte bara skapar en bättre arbetsmiljö, utan också stärker företagets attraktivitet och konkurrenskraft. Genom att adressera genus och normkritik i företagets strategi kan ni främja öppenhet, stärka lagandan och locka till er en bredare talangbas.

Genom en genusvetenskaplig föreläsning kan organisationer också lära sig att förebygga diskriminerande strukturer och istället skapa en arbetskultur som bygger på rättvisa och respekt. Dessa insikter är ovärderliga för företag som vill ligga i framkant inom social hållbarhet och mångfaldsarbete. Här nedan hittar du våra föreläsare inom genusvetenskap, redo att inspirera er organisation till en mer inkluderande framtid.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Behöver du hjälp?

Telefon: 031 38 37 000

E-Mail: kontakt@athenas.se