Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Föreläsare om Fake news

Fake news är ett hett ämne just nu, det kan dels bero på att information sprider sig väldigt fort i dagens samhälle tack vare olika sociala kanaler. Ibland är det bara en åsikts som yttras som sedan någon tar som information och tror att det är sant och för det vidare, eller så vill någon helt enkelt sprida falska nyheter. Boka en föreläsning och lär dig hur och vad man kan lita på, samt hur du blir källkritiskt.

Klicka på våra talare här nedan för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Hör av dig till oss på Athenas så hjälper vi dig hitta en föreläsare som passar just ditt evenemang!

 

Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

eller ring oss

Tfn. 031 38 37 000
Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Athenas är Skandinaviens största förmedlare av föreläsningar

Vi har lösningar för alla typer av arranemang – oavsett budget och storlek

Athenas ser till att ni känner er trygga genom hela bokningsprocesen – från idé till genomförande

Athenas förmedlar årligen flera tusen föreläsningar i Sverige och resten av världen

Athenas hanterar fler än 100 förfrågningar från både stora och små verksamheter – varje dag

Vi är lyhörda och hjälper er att hitta rätt föreläsare, konferencier, moderator och underhållare för just ert arrangemang

Vi sammarbetar med Sveriges mest efterfrågade föreläsare och hjälper er att hitta rätt innehåll till ert evenemang

Alla föreläsare om fake news (10)

Hjälp mig att välja
no-image

Michelle Hallström

Michelle Hallström är konstvetare inom internetkultur, poddare och journalist. Hon föreläser om internettrender och analyserar konsekvenserna av sociala mediers polarisering i samhället.

no-image

Ola Rosling

Utvecklare av visualiseringsprogram för statistisk information och gör, tillsammans med sin far Hans Rosling och hustru Anna Rosling Rönnlund data mer tillgängligt och demokratiskt.

no-image

Anna Rosling Rönnlund

Utvecklare av visualiseringsprogram för statistisk information och föreläser kring hur man, genom att visualisera data kan slå hål på fördomar och undvika missförstånd.

no-image

Karin Zingmark

Karin Zingmark ger insikter om att bygga snabbrörliga, samspelta organisationer och effektivt teamarbete i hybrida arbetsmiljöer, med fokus på tillit och kommunikation i föränderliga tider.

no-image

Fab Freddie Svensson

Programledaren och sociala medier-experten föreläser om att hitta sin inre styrka och möta motgångar och hat med hjälp av lite glitter.

no-image

Olof Gränström

Statsvetare och omvärldsanalytiker som gör världen mer lättbegriplig baserat på fakta istället för rädsla

no-image

Irena Pozar

Irena Pozar är utsedd till Årets journalist 2020, chefredaktör och sociala medier-strateg med spännande föreläsningar om den digitala framtidens utmaningar.

no-image

Johannes Gustavsson

Digital rådgivare och flitigt anlitad föreläsare på ämnet unga på nätet.

no-image

Rasmus Åkerblom

Vill du göra din arbetsplats mer kreativ med hjälp av vetenskap? Veta varför du bör anamma vetenskapligt och kritiskt tänkande? Programledaren och vetenskapsjournalisten Rasmus Åkerblom förklarar!

no-image

Emma Frans

Med bakgrund från Karolinska Institutet och University of Oxford, delar Emma Frans med sig av konkreta verktyg för kritiskt tänkande i informationshantering - oumbärligt i dagens digitala landskap!

Fake news
Fake news
5 av 5 stjärnor

"Servicen har fungerat bra under hela resans gång och vi är imponerad över hur snabbt det gick att få fram en ersättare då den andra insjuknat"

Länsstyrelsen

Om ämnet: Fake news

  • Fake news någon som verkligen varit på tapeten den senaste tiden. Men vad är fake news och vart kommer det ifrån? Falska nyheter kan komma ifrån journalister som helt enkelt sprider falska nyheter eller rykten eller propaganda som flertalet människor går på och sprider det vidare i tron om att det är sanning.
  • Den mesta av dagens falska nyheter kommer i från Twitter. Oftast är det att man sprider missvisande information om en viss typ av människor. Oftast inom HBTQ+, religion, politik, eller etnicitet.
  • I föreläsningar om Fake News får du lära veta hur man identifierar falska nyheter och hur man hittar källorna till de uppgifter som sägs. Vi har inspirerande talare som får ditt event att bli så givande det kan bli.
Fråga om pris och datum