Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Framgångsrik kommunikation i krislägen

Mårten Westlund

Möt Mårten Westlund, Årets offentliga kommunikatör 2024, som prisats för sin framgångsrika krishantering på Liseberg – en inspirationskälla för ledarskap i svåra tider.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Mårten Westlund

  • Lär dig kriskommunikation som fungerar under press.
  • Inspirerande föreläsningar som kombinerar lärande med underhållning.
  • Framgångsrik krishantering som engagerade hela Sverige.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mårten Westlund

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med titeln Årets offentliga kommunikatör 2024 i bagaget erbjuder Mårten Westlund ovärderliga insikter i kriskommunikation och ledarskap. Med lång erfarenhet från stora organisationer och kriser, levererar han engagerande föreläsningar som förbereder ledare för att hantera svåra situationer effektivt. Anpassade efter kundens behov, inspirerar Mårten med både djup kunskap och underhållande framträdanden.

Därför ska du boka Mårten Westlund

  • Lär dig kriskommunikation som fungerar under press.
  • Inspirerande föreläsningar som kombinerar lärande med underhållning.
  • Framgångsrik krishantering som engagerade hela Sverige.

Har du någonsin varit i en situation där ett beslut måste fattas snabbt, och hela teamets framgång hänger på hur du kommunicerar? Det är precis sådana ögonblick som föreläsare Mårten Westlund förbereder dig för. Med över två decennier av erfarenhet inom strategisk kommunikation, både från stora företag och politiska arenor, är Mårten känd för sin förmåga att navigera i krissituationer och leverera tydliga, effektiva budskap under press.

En föreläsning med Mårten erbjuder insikter som hjälper organisationer att stärka sitt ledarskap och sin kriskommunikation. Han har bland annat hyllats för sin roll som kommunikationschef på Liseberg, där han framgångsrikt hanterade en kris som engagerade hela Sverige. Mårten är en dynamisk talare som med humor och allvar skräddarsyr sina föreläsningar efter dina specifika behov.

Vill du förbereda din organisation för framtidens utmaningar? Boka Mårten Westlund till ditt event och ge ditt team verktygen för att hantera kriser med självförtroende. En föreläsning med Mårten innebär mer än bara en föreläsning – det är en investering i din organisations framgång.

Visa föreläsningar med Mårten Westlund
Mårten Westlund föreläsning

Krisen inifrån- hur agerar man när krisen är ett faktum

Krisen kommer ofta när man minst anar det. I våras brann Lisebergs nybyggda vattenvärld Oceana ner, bara tre månader innan öppning. En medarbetare omkom tragiskt och ett projekt som många arbetat med under många år försvann. Branden var en tragisk händelse som toppade alla nyhetsmedier, dominerade sociala medier och diskuterades i många svenska hem.

Mårten Westlund, var Kommunikationschef på Liseberg och berättar om hur man arbetade med kommunikationen gentemot omvärlden genom krisens alla faser.

På ett öppet och reflekterande sätt beskriver Mårten sin upplevelse av att vara mitt i händelsernas centrum. Hur tänker man efter att man lagt på luren och upptäcker att man har ytterligare 20 missade samtal från journalister som vill ställa frågor? Vilka strategiska överväganden gjordes och vilka lärdomar går att dela med sig av?

Det blir en föreläsning om att sätta människan i centrum, om vikten av kaninkramar och att agera när alla förmågor sätts på prov, på en helt ny nivå. Med perspektiv till denna kris och andra mindre kriser summerar Mårten vad han lärt sig av att befinna sig i epicentrum av händelser som engagerar hela den egna organisationen men också ett enormt medieintresse i såväl Sverige som internationellt.

Du får med dig:

  • Hur ledarskap, strategi och företagskultur blir viktiga beståndsdelar i krishanteringen.
  • Erfarenheter av hur mediebilden evolverar under krisens olika faser.
  • Hur man kan utnyttja krisen för att stärka organisationen och varumärket.
  • Verktyg och insikter för att bättre rusta din organisation för små och
    stora kriser.
Mårten Westlund föreläsning

Nycklarna till en attraktiv och konkurrenskraftig destination

Hur kan din destination locka fler besökare i en tid då konkurrensen om uppmärksamheten är tuffare än någonsin? Att attrahera turister, nya invånare eller entreprenörer kräver mer än bara god marknadsföring – det kräver en djup förståelse för vad som verkligen drar människor till en plats.

Under föreläsningen med Mårten Westlund får du tillgång till beprövade strategier och insikter från över 20 svenska och internationella destinationer. Mårten delar med sig av konkreta exempel på hur andra platser har lyckats och hur du kan tillämpa dessa lärdomar för att stärka just din plats. Gör din destination till ett självklart val för framtidens besökare.

Du får med dig:

  • Skapa en långsiktig plan för att säkerställa att din destination står ut i konkurrensen och blir ett självklart val för framtidens besökare.
  • Förstå vad som verkligen lockar besökare och hur du kan använda denna kunskap för att göra din destination mer attraktiv.
  • Lär dig beprövade strategier från både svenska och internationella destinationer för att stärka besöksanledningarna.
Mårten Westlund föreläsning

Att gå vilse är en bra början

Kämpar du med att förverkliga dina drömmar, både personliga och entreprenöriella? Många av oss har stora visioner, men att ta steget och faktiskt realisera dem kan kännas överväldigande.

Genom inspirerande föreläsningar och workshops erbjuder Mårten Westlund konkreta verktyg och insikter som hjälper dig att övervinna rädslan och osäkerheten. Med utgångspunkt i en årslång jorden runt-resa med sin familj, delar han med sig av hur mod och att våga gå vilse ibland kan leda till att du når dina största mål. Gå därifrån med förnyad energi och praktiska råd för att förverkliga dina drömmar.

En föreläsning kan delas upp i två sessioner där Mårten inleder med en föreläsning som sedan följs av en workshop.

Du får med dig:

  • Få konkreta verktyg och insikter för att förverkliga dina personliga och entreprenöriella drömmar.
  • Lär dig hur mod och att våga ta risker kan vara nyckeln till att nå dina största mål.
  • Upptäck vikten av att ibland våga gå vilse för att hitta nya vägar till framgång.

Mårten Westlund som moderator

Med sin energi, gedigna förberedelser och trygga närvaro säkerställer Mårten Westlund som att varje diskussion blir meningsfull och engagerande. Genom att ställa rätt frågor och leda samtalet på ett skickligt sätt, hjälper han till att lyfta fram de viktigaste insikterna och hålla publiken intresserad. Med Mårten som moderator får du en diskussion som inte bara är informativ, utan också inspirerande och minnesvärd.

Referenser

Vi på MPYA Finance hade nöjet att anlita Mårten Westlund som moderator i samband med vår föreläsning och paneldiskussion med Anders Borg. Från start till slut imponerade Mårten med sin professionalism och noggranna förberedelser. Han var väl påläst om ämnet och tog sig tid att förstå våra behov och mål med eventet. Kommunikationen med Mårten flöt smidigt både före, under och efter evenemanget. Han var alltid öppen för förslag och kom också med egna idéer som lyfte helheten. Under själva eventet visade Mårten prov på stor kompetens som moderator. Han ledde diskussionerna med säker hand och skapade en engagerande atmosfär på scen. Genom att balansera skärpa med en gnutta humor lyckades han fånga och hålla publikens uppmärksamhet, vilket bidrog till en mycket lyckad och dynamisk paneldiskussion. Vi kan varmt rekommendera Mårten som moderator och talare och ser fram emot möjligheten att samarbeta med honom igen.

Martin Forssell

MPYA Finance

Med en djärv självsäkerhet, en nästintill trollbindande karisma lyckades Mårten inte bara fånga utan också fängsla delar av Göteborgs näringsliv på en av våra större mötesplatser. Hans förmåga att på ett skickligt sätt balansera humor med insiktsfulla reflektioner skapade en atmosfär där skratten blandades med allvarsam eftertanke, vilket i sin tur ledde till en efterföljande diskussion som var både lång och djupt engagerande. Mårten har en unik gåva att inte bara utmana sina lyssnare, utan också inkludera dem i en dialog som känns både personlig och allmängiltig, vilket gör hans sätt att tala lika inspirerande som tankeväckande.

Marcus Nordanstad, Verksamhetschef

Connect Sverige | Region Väst

Vi är mycket nöjda med Mårtens insats på vårt event där vi fick höra om Lisebergs arbete med kriskommunikationen vid branden på Oceana. Hans engagemang och inlevelse gjorde ett starkt intryck - man kunde höra en knappnål falla i lokalen. Mårten har en ovanlig förmåga att göra ett väldigt tufft ämne greppbart och begripligt och lämnade oss med en go känsla. Vi ser fram emot möjligheten att samarbeta igen.

Louise Stommendal & Pernilla Sterner

Västsvenska Handelskammaren
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mårten Westlund

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mårten Westlund